1. عطر که میمونه رایحه‌ش بد میشه!

همه‌ی عطرها صرف‌نظر از اینکه چه غلظتی دارن
حاوی مقادیر قابل توجهی الکل هستن، یکی از ویژگی‌های‌عالی الکل توانایی آن در حفظ مواد عطر و جلوگیری از تشکیل هر گونه باکتری هست،
اگر عطر در معرض گرما و آفتاب و تغییرات دمایی و رطوبت قرار نگیره طول عمر خوبی خواهد داشت( برای هر عطر متفاوته)

 

 

 

2. ادکلن برای مردان و عطر برای زنان استفاده میشه!

بعضی افراد فکر میکنند ادکلن مختص آقایونه و عطر و پرفیوم برای خانم‌ها هست، این طرز فکر کاملا اشتباهه . این دو لفظ در اصل به میزان غلظت اسانس موجود در داخل بطری عطر اشاره میکنه. غلظت‌های اکستریت، پرفیوم، ادوپرفیوم، تویلت، ادوتویلت، ادکلن، اوفرش… تاکید روی جنسیت خاصی ندارن و فقط غلظت عطر را داخل محلول نشان میدهند.

 

 

 

3. عطر باید در حمام نگه‌داری شود!

صرف‌نظر از اینکه عطر شما گران قیمت هست یا ارزان‌قیمت؛ رطوبت، نورخورشید یا گرما روی سرعت تجزیه مولکول‌های عطر تاثیر میگذارد. این ایده که عطر شما‌در حمام نگه‌داری بشه فقط زمانی درسته که یک مکان کاملا خنک و فاقد رطوبت و تاریک باشه. ‌در مکان خشک و خنک و تاریک نگه‌داری بشه( اینکه گاهی داخل یخچال قرار بدید میتونه در نگهداری عطر موثر باشه)

 

 

 

4. بوی عطر روی پوست بدن همان رایحه‌ای را دارد که وقتی روی بلاتر( کاغذ نمونه‌ی عطرفروشی‌ها) استشمام میکنیم.راستش اصلا اینطور نیست .

یکی از دلایلی که عطرفروش‌ها روی کاغذ یا بلاتر عطر را برای تست ارائه میدهند ؛ بهداشتی و ارزان و سریع بودن این روشه که میتونید با گذر زمان متوجه ساختار رایحه بشید ، چون وجود الکل اولیه درک کامل ساختار عطر را برای ما کمی سخت میکنه.ولی واقعیت اینه ما دوست داریم عطری که تهیه کردیم رو با پوشیدن و استعمال روی بدن بیشتر کشف کنیم!اینجاست که بوی طبیعی بدن فرد مصرف کننده وارد عمل میشه، از نظر خیلی‌ها ممکنه «بوی بدن» چندان خوشایند به نظر نیاد، اما پوست ما دارای روغن‌های طبیعی، باکتری‌های سالم، سلول‌های پوستی و بسیاری از عناصر دیگر روی سطح خود است که همه‌ی اینها بر نحوه اجرای رایحه‌ی عطر از روی پوست بدن تأثیر میگذارد. که در هر فردی این فرآیند کاملا منحصر به فرد است.

تاحالا شده ‌عطری که مورد علاقه‌ی شماست وقتی از دوست ، همکار یا یک غریبه‌ به مشامتون میخوره، هویتِ رایحه برای شما یجور دیگه بنظر بیاد؟این موضوع به تاثیر بوی بدن روی عطر مربوط می‌شود.یا حتی متوجه شدید که بوی عطر شما از روزی به روز دیگه گاهی دچار تغییر میشه؟در اینجا مواردی مثل آخرین وعده غذایی مصرف شده، آب و هوا و میزان سلامتی بدن و‌حتی دوش گرفتن دخیل هستند!احتمالا الان سردرگم شده باشید که پس چطور به درک عطریتون از روی بلاتر اعتماد کنید و خرید کنید؟ باید بگم که از عطرِ روی بلاتر روی پوست خودتان کمی بمالید و با زمان دادن به رایحه، تصمیم‌گیری کنید.اگر تاالان انجامش نمیدادین، حتما از این به بعد امتحانش کنید.

 

 

 

5. عطر را در هوا اسپری کنید و از داخلش رد بشید!

این توصیه را حتما بارها شنیدین و ممکنه براتون عجیب غریب باشه خب اگر کمی دست و دلباز باشید ! میتونه روش جالبی هم باشه چون فضای اتاقتون معطر میشه و سر تا پای شما برای دقایقی خوش‌رایحه میشود اما واقعیت اینه که اگر عطر را روی نقاط نبض‌‌دار استفاده کنید بازخورد بهتری می گیرید مچ دست، گردن، قفسه سینه، نوک مو، پشت زانو این‌‌ نقاط به طور طبیعی نواحی گرمتری از بدن هستند‌و تا ساعت‌ها هاله‌ای از بوی خوب دور بدن درست میشه.

 

 

 

6. عطرای اورجینال و درست حسابی اصلا الکل ندارن!

گران‌قیمت‌ترین عطرهای جهان با بیشترین غلظت کنسانتره یا اسانس هم حاوی بیشتر از ۶۰ درصد الکل هستند!
آیا عطر صددرصد حاوی اسانس باشه و فاقد الکل باشه بهتر نیست؟ نه لزوما، چرا که الکل باعث افزایش دوام عطر و طراوت رایحه می‌شود.

 

 

 

7. بعد از استعمال عطر روی مچ دست ، دستتان را بهم نمالید!

همه ما اینکار را بارها انجام دادیم، به مچمون عطر زدیم و سپس بهم مالیدیم درسته؟این روش هیچ اشکالی نداره چرا که به پخش شدن عطر روی پوست و اجرای رایحه کمک میکنه؛ حتی به ماندگارتر شدن عطر در مدت زمان بیشتر روی پوست هم کمک‌می‌کنه.

اما یک نقطه ضعف داره!
افرادی که دارای پوست حساس هستند ممکن است به الکل داخل عطر واکنش نشان داده و موجب تحریک و خارش پوستی شود، چرا که الکل منافذ پوستی را کمی باز می‌کند . پس بهتره اجازه بدید عطر روی پوست بماند و به تدریج روی سطح استعمال شده پخش شود.

 

 

 

8. تمام عطرها برای همه افراد به یک اندازه قوی هستند!

این اصلا درست نیست، درسته تعاریف از پرفورمنس عطر و قدرت رایحه نسبیه ، ولی این رو باید درنظر بگیرید که عطری با نت غالب « لیمو» بخاطر طبیعت تیزی که داره شروع قوی‌تر و پخش بیشتری داره در حالیکه عطری با نت غالب وانیل به دلیل طبع گرمی که داره پخش ضعیف‌تری داره، از طرفی رایحه لیمو در عرض کمتر از چندساعت به سرعت ناپدید میشه در حالیکه نت وانیل تا روزها ممکنه باقی بمونه؛ حالا شما بگید کدوم عطر قویه؟

راستش این یک ارزیابی شخصیه و به گیرنده‌های بویی فرد هم مرتبطه، بعضی افراد نسبتا به بعضی‌ نت ها دچار آنوسمی یا نابویایی یا کربویی هستند و یک مثال عالی برای این موضوع عطرهای مشکی هست، بعضی مصرف‌کننده‌ها این طیف رایحه را بسیار قوی و بعضی افراد اصلا قادر به درک این بو نیستند، در این مورد حق با کیه؟ چیزی که واضحه اینه که همه عطرها برای همه افراد به یک اندازه قوی نیستند.

 

 

 

9. عطر خوب و باکیفیت عطریه که ماندگاریش بالاست!

راستش ماندگاری به طبع عطر و میزان غلظت اسانس داخل عطر بستگی داره و ماندگاری بالا نشان‌دهنده‌ی باکیفیت بودن عطر و ماندگاری پایین لزوما به معنی پایین بودن کیفیت نیست.

 

 

 

10. من متوجه بوی عطرم نمیشم، چقدر بی کیفیت که انقدر زود خراب شد!

این حستون کاملا اشتباهه، در اصل بینی ما به بوی عطرمان عادت میکند. صرف اینکه شما دیگه نمیتوانید مثل روز اول متوجه بوی عطرتان شوید به این معنی نیست که اطرافیانتان هم متوجه عطر شما نمی‌شوند.

 

 

 

11. عطری که ارزونه تغییر رایحه میده!

باید بدانید که هنر عطرسازی شگفت‌انگیز و پیچیده هست، هر عطر از ساختاری سه‌گانه تشکیل شده که بعضی از این عطرها دارای رایحه‌ای خطی هستند یعنی از ابتدا تا انتها دارای یک بوی ثابت هستند و تغییری نمی‌کنند.
اما عطرهای غیرخطی در طول روز کاملا تغییر رایحه می‌دهند. چگونگی ساختار عطر ارتباطی به قیمت ندارد و وابسته به طراحی عطرساز می‌باشد.

 

 

 

12. فقط عطرهای گرون قیمت خوب هستن!

شاید عطرهای گران قیمت خوب باشند اما به این معنی نیست که عطرهای ارزان قیمت بد باشند، بسیاری از عطرهای ارزان قیمت هستند که از طراحی عطرسازهای برند و‌گران قیمت خوش‌رایحه‌تر هستند.
مهم این است رایحه‌ای را استفاده کنید که با روحیه و شخصیت شما همسو باشد و از احساسی که هنگام پوشیدن آن دارید لذت ببرید.

 

همراه نعنا ممنون که تا آخر این مقاله همراه سبزمون بودی و خوشحال میشیم که اگر نظری در خصوص باور های رایج دنیای روایح داری برامون این زیر نظر قشنگت رو ثبت کنی که شاید خودش سبب ایجاد مقاله جدیدی شد اونم با رفرنس عزیزان نعنا.
منبع :  pairfum.com
ترجمه: توسط تیم تحریریه عطر نعنا